El Festival de Música Antiga dels Pirineus i el Conservatori de Música dels Pirineus obren un concurs entre l’alumnat per formar part del projecte.
 
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) torna a refermar la seva aposta més transversal i integradora, amb el projecte del FeMAP Social. Serà la tercera edició d’aquest programa que es desenvolupa en el sí del festival, i que té per objectiu apropar la música antiga als col·lectius en risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat per poder assistir als concerts que es realitzen durant els mesos d’estiu.
 
El FeMAP Social s'organitza conjuntament amb el Conservatori de Música dels Pirineus, i desenvolupa el Concurs FeMAP Social. Aquest està obert a tots els alumnes del Conservatori i de les escoles de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell.
 
Al concurs hi poden participar tots els alumnes de les especialitats de violí, viola i violoncel que cursin el grau professional al Conservatori o nivells equivalents a les escoles municipals de música. D'entre tots, un jurat format pel professorat escollirà quatre alumnes per formar el quartet de corda que encapçalarà el projecte del FeMAP Social. Fes clic per consultar les bases
 
Els alumnes passaran, durant una setmana, per diversos equipaments, tallers i residències d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col·lectiu de salut mental i de gent gran, on els aproparan la música de manera ininterrompuda mitjançant tallers i concerts a domicili del dissabte 30 de juny al divendres 6 de juliol.
 
Els centres implicats són la Residència Puigcerdà, l'ADIS de Puigcerdà, la Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya, la Residència de la Seu d'Urgell FSH, el Centre de Salut Mental de la Seu, el Taller Claror de la Seu, la Residència Àngel Serafí de Sort, la Residència Esterri d'Esterri d'Àneu, el Centre Cívic de Bossòst, Salut Mental del Pallars de Sort, la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur, la Fundació Fiella de Tremp, la Fundació Salarich-Calderer de Bagà, el Taller Coloma d'Avià, la Residència Sant Bernabé de Berga, la Fundació Guifré de Ripoll i la Fundació EMMA de Sant Joan de les Abadesses.
 
Referent de la música antiga
 
El FeMAP es referma enguany en la seva vuitena edició com un referent de la música antiga a nivell europeu. En el marc del seu programa social, el festival desenvolupa tasques de servei públic i implicació de tots els col·lectius amb la música antiga, aprofitant-la com a vehicle de cohesió social i aprenentatge musical integrador.
 
 

Calendari

Juliol   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Consulta el programa 2023!  aquí!
Toggle Bar